VERANDABOUW

Topkwaliteit aan een eerlijke prijs - contacteer ons voor een offerte op maat.

Learn More

Beveilig alle deuren met een kwalitatief slot

Om de kans op een inbraak in huis zo klein mogelijk te maken, is het van groot belang dat alle ramen en deuren in huis van goede sloten worden voorzien. Voorheen besteedde men voornamelijk aandacht aan het beveiligen van deuren. Houd er echter rekening mee dat sloten op ramen vaak veel kwetsbaarder zijn, waardoor inbrekers steeds vaker via een raam bij een woning naar binnen proberen te komen. Er zijn verschillende soorten om ramen en deuren in huis te beveiliging. In dit artikel vertellen we je hier meer over! Goede sloten alleen zijn vaak niet voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Het kan zodoende verstandig zijn om de sloten te combineren met een alarmsysteem.

Kwalitatieve cilindersloten voor deuren

Deuren in huis kunnen het beste beveiligd worden met cilindersloten. Cilindersloten bestaan al vele jaren en hebben zich door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Een cilinderslot wordt uitgevoerd met twee of drie cilinders. Logischerwijs is een zogenaamde driepuntslot een verstandigere keuze dan een tweepuntslot voor het beveiligen van je deuren. Een driepuntslot zal immers lastiger open te breken zijn dan een tweepuntslot. Zowel voor sloten op je ramen, als voor deursloten is het van belang om te letten op de SKG-rating. Deze rating geeft aan, in welke mate een slot een vertragende werking op een inbraak zal hebben.

Opleg- en insteeksloten voor ramen in huis

Zoals reeds beschreven zijn deursloten alleen niet voldoende om inbrekers buiten je woning te houden. Je doet er verstandig aan om ook je ramen van goede sloten te voorzien. Ramen kunnen beveiligd worden met bijzetsloten. Deze sloten zijn te koop als opleg- en insteeksloten. Net als de cilindersloten voor het beveiligen van deuren, zijn ook de kwalitatief goede sloten voor ramen voorzien van een hoge SKG-rating.

 

Tip: combineer de sloten op ramen en deuren met magneetcontacten en anti-inbraakstrips! ibix