De A tot Z van een veranda op maat

Elk seizoen in je tuin doorbrengen? Met een veranda creëer je een beschut plekje op je terras. Zo heb je minder last van de wind, ben je beschut tegen regen en creëer je een gezellig plekje in je tuin. Niets dan voordelen! Met een veranda op maat zorgt u ervoor dat deze helemaal aan uw wensen voldoet. In deze blog bespreek ik de keuzes die je moet maken.

Details van een veranda op maat

Een veranda op maat betekent dat deze tot op de millimeter wordt gemaakt. Zo kunt u de veranda perfect laten aansluiten op uw gevel en bijvoorbeeld naadloos aansluiten tussen twee muren.

  • Op maat gemaakte verandadakvulling

Bij de aanschaf van een veranda kunt u kiezen tussen twee soorten dakvulling, namelijk glas of polycarbonaat. Polycarbonaat is een spannende prijsvariant van goede kwaliteit. Polycarbonaat platen zijn 16 millimeter dik en verkrijgbaar in verschillende opaal, helder of 2-kamer helder varianten.

Een luxe alternatief voor polycarbonaat is een veiligheidsglasvulling. Het typenummer van het glas geeft de lagen weer waaruit de glasplaat is opgebouwd. Zo bestaat gelaagd glas 44.2 uit 2 lagen glas van 4 mm en één laag folie van 2 micrometer dikte. Gelaagd glas is ook verkrijgbaar in 2 ‘kleuren’; we onderscheiden helder en melkwit. Glasplaten in melkwit zorgen er net als polycarbonaat in opaal voor dat je minder last hebt van de zonnestraling. Dit gaat echter wel ten koste van daglicht en het gevoel van ruimte onder je terrasoverkapping.

  • Dakgoot en staanders veranda

Naast het kiezen van de vulling voor uw veranda, kunt u ook het type goot en staanders kiezen. Het lijkt misschien dat het niet uitmaakt welk type goot of staanders je kiest, maar deze bepalen mede de uitstraling van je veranda. In de meeste gevallen kunt u kiezen tussen recht, rond of een afvoer. Heeft u een huis en tuin in landelijke stijl? Een klassieke dakgoot en staander in deze stijl passen hier goed bij. Een moderne look creëer je door te kiezen voor een ronde of rechte goot.

  • Profielkleur veranda

Ook de kleur van de profielen is een essentieel onderdeel van uw veranda op maat. Dit bepaalt niet alleen de uitstraling van uw veranda, maar ook de algehele uitstraling van uw woning. De standaard kleuren wit, ivoor en antraciet structuur vind je in onderstaande afbeeldingen, maar je kunt ook een andere baankleur kiezen. Kent u bijvoorbeeld de RAL-kleur van uw kozijnen of andere elementen in uw tuin, dan kunt u de veranda in dezelfde of bijpassende verf laten produceren.

  • Stabiliteit

Een stevige betonnen fundering komt de stabiliteit van uw terrasluifel enorm ten goede. Kijk daarom altijd vooraf goed naar de mogelijkheden in uw tuin.

Alternatieven voor een luifel

Uiteraard is het ook voor u cruciaal om goed na te denken of een veranda een geschikt product voor u is. Een veranda was misschien wel het eerste product dat in je opkwam, maar alternatieven zijn er zeker genoeg. Wat dacht u van een lamellendak als alternatief voor een veranda? Een lamellendak staat bekend om zijn mooie en moderne uitstraling. Een belangrijk voordeel van een lamellendak is daarnaast dat u met de elektrisch bedienbare lamellen zelf kunt bepalen hoeveel schaduw u wilt creëren. Op zo’n veranda kunt u ontspannen met uw apparaat genieten van films kijken, naar muziek luisteren of wedden op Bet777, een van de vele gok- en casinosites.

Over het bedrijf

Elk van onze veranda’s wordt op maat gemaakt om aan uw eisen te voldoen. Het frame is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium dat kan worden gepoedercoat in een gewenste kleur.

Dankzij ons ervaren ontwerpteam kunnen we vaak installaties uitvoeren die anderen niet kunnen. De meeste van onze installaties zijn binnen één dag klaar.

We hebben een groot aantal optionele Veranda-uitbreidingen. Integrale verlichting, verwarming en zonwering kunnen aan uw installatie worden toegevoegd. In combinatie met ons assortiment schuif- en vaste glaswanden tovert u uw Veranda om tot een buitenkamer die het hele jaar door gebruikt kan worden.